Annons

Föreningen för naturens skydd firar 100 år

Naturskyddsföreningen i Sverige fyller 100 år och firar det med lokala arrangemang över hela landet. Nu på lördag ordnar föreningen i Trelleborg ett 100-årskalas vid Albäcksskogen mellan klockan 13 och 16.
Trelleborg • Publicerad 13 maj 2009

Det blir bland annat tipspromenad och de första 100 besökarna som går promenaden får en tårtbit som belöning, lovar arrangörerna. Man kan också få vara med och ta vattenprover och titta på horn och fällar. Dessutom visar guider vilka blommor som växer vid Albäck och vilka fåglar som man kan se på området. Aktiviteterna utgår från parkeringsplatsen.

Naturskyddsföreningen i Sveriges första arbete under 1909 bestod bland annat i att verka för att det bildades nationalparker. 1910 bildades nationalparkerna i Sarek, Abisko, Stora sjöfallet, Gotska sandön, Garphyttan och Sonfjället efter förslag från föreningens grundare.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons