Annons

Föreningar och grannar säger nej till nya infarten

De flesta föreningar och närboende säger nej till ny infart till Trelleborg via Hedvägens förlängning och Västra Ringvägen. Men det finns även positiva röster.
Trelleborg • Publicerad 13 februari 2006
Skilda åsikter om ny infart för E6 till Trelleborg eller inte. Arkivbild: Claes Nyberg
Skilda åsikter om ny infart för E6 till Trelleborg eller inte. Arkivbild: Claes NybergFoto: 

Det har kommit in en rad yttranden angående den fördjupade översiktsplanen för Trelleborg Väst, där bland annat den nya infarten finns med.

De flesta grannar, villaföreningar, organisationer och bostadsrättsföreningar som hört av sig angående planerna på ny infart för E 6 till Trelleborg är negativa.

Annons

Det finns de som är positiva också. Det handlar bland annat om Villaföreningen Västerjärborna på Stavstensvägen.

Föreningen anser att en flytt av infarten är det enda rätta. Däremot är föreningen emot att det byggs mellan Stavstensvägen och havet, men ser positiv på planerna att åstadkomma en sandstrand på Västra stranden.

Bäckaskolans villaförening är däremot helt emot en förändrad infart. Det handlar både om försämrad miljö, om risken för olyckor och om säkerheten vid skolorna.

Riksbyggens bostadsrättsförening Solvändan är också helt negativ till att ändra infarten.

"Det är med förvåning vi boende i Västra Trelleborg ser att det tokiga förslaget lever kvar" skriver föreningen.

En granne säger nej bland annat på grund av fornminnen vid Maglarps by och en annan närboende menar att den nya sträckningen medför mycket bekymmer och onödiga extrakostnader.

Även Trelleborgs Handelsklubb är negativ till den nya infarten och anser att den nya dragningen blir mycket störande för de boende och att det inte verkar väl genomtänkt att dra trafiken förbi två skolor.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons