Annons

Föreningar i jakt på unga medlemmar

Trelleborg • Publicerad 26 februari 2008
Irina Tasevska var nyfiken på rygbyklubben Pingvin när föreningsmässan arrangerades under tre timmar i går.Bild: Claes Nyberg
Irina Tasevska var nyfiken på rygbyklubben Pingvin när föreningsmässan arrangerades under tre timmar i går.Bild: Claes NybergFoto: 

Hur ska fler ungdomar finna vägen in i föreningslivet? Det har den nytillträdda föreningsvägledaren Marie Doggart funderat över. På tisdagen gjorde en handfull föreningar reklam för sin respektive verksamhet. Mässan hölls både på Bastionen och S:t Nicolai.

Irina Tasevska, som går på naturvetenskapliga programmet på Bastionen, var en av de förbipasserande som uppmärksammade att fyra föreningar försökte få Bastion-eleverna intresserade av föreningslivet.

Annons

Pingvin Rugby hade dukat upp några broschyrer och annat informationsmaterial om idrottsföreningen. Det var det som fick Irina Tasevska att stanna vid just det bordet, där Minna Ahlström, som är engagerad i klubben, fanns på plats.

– Sport: ja. Rugby: kanske. Fotboll. ja, funderade Irina Tasevska, som spelar fotboll i IFK Trelleborgs damsektion på fritiden.

Förutom rugbykluben marknadsförde även studieförbundet ABF sin verksamhet, där bland annat musik och konsthantverk finns med i kursutbudet.

Två representanter, Jane Jeppsson och Gisela Teltscher, från Träningscentret stod parkerade vid ett annat bord.

– Fler unga medlemmar behövs i vår förening, säger Gisela Teltscher.

Nisse Olofsson från Länkarna informerade om sitt sällskaps program, med särskild uppmaning att få ungdomarna att fundera över riskerna att hamna i drogmissbruk.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons