Annons

Föreningar får bidrag för att anställa

3 000 kronor i månaden får de föreningar som kan tänka sig att anställa en person med arbetshinder.
Trelleborg • Publicerad 22 januari 2014
Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

- Vi vet att många föreningar har ett behov av att anställa. Detta kan vara en bra lösning för dem, säger Cecilia Lejon, chef över arbetsmarknadsförvaltningen.

Under 2014 vill arbetsmarknadsförvaltningen starta ett pilotprojekt med bidrag till föreningar. Meningen är att de ska kunna anställa människor som har ett sådant arbetshinder att de är i behov av försörjningsstöd. Personer som har haft försörjningsstöd i mer än tre år och/eller har barn prioriteras i projektet.

Annons

Flera föreningar är intresserade av att delta i projektet. Målet är att åtta föreningar ska kunna anställa under året. Arbetsuppgifterna kan sedan variera.

- Det kan handla om rent administrativa uppgifter eller att helt enkelt tvätta tröjor i en idrottsförening, säger Cecilia Lejon.

Föreningen kan ansöka om bidrag för max 3 000 kronor vid denna sorts anställning. Bidraget lämnas under tolv månader och sedan kommer en utvärdering att ske.

Lisa Kron
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons