Annons

Förening stämmer in i revisorskritik

Föreningen Trelleborgen är i likhet med revisorerna kritisk till hur Trelleborgs kommun sköter Trelleborgen.
Trelleborg • Publicerad 17 april 2013

– Vi vill att borgen får större resurser så att den kan fungera på ett bra sätt, säger föreningens ordförande Frans Ekelin.

I tisdagens tidning skrev TA om en rapport där revisorerna riktar hård kritik mot hur kommunen sköter Trelleborgen. Framförallt hänger revisorerna upp sig på bristen på personal som gör det omöjligt att driva borgen på ett optimalt sätt ur turistsynpunkt.

Annons

Frans Ekelin säger att föreningen ställer upp så mycket den kan, framförallt vid olika evenemang som valborgsfirande och vikingadagar, men att mycket mer behöver göras.

– Borgen är i ett skriande behov av renovering och av att bygga upp det som är påbörjat. Det händer ingenting, och vi vill ha liv och rörelse på borgen. Det skulle också locka fler turister, säger Frans Ekelin.

Martin Falkenby
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons