Annons

Föremål kastades genom vindrutan

Sex brottarungdomar och två ledare undkom med blotta förskräckelsen efter att någon kastat ett stort föremål på deras minibuss på vägen hem från en tävling. "Det hade kunnat gå illa ", säger föraren Paul Edvinstam.
Trelleborg • Publicerad 26 februari 2008
Brottarnas buss träffades av ett stort föremål på väg hem från en tävling. Men alla klarade sig oskadda. Från vänster Paul Edvinstam, Thom Andersson, Jimmy Persson, Marcus Olsson, Anton Brag, Anders Andersson. På bilden fattas Philip Hässelbom och Fabian Sjåstad Bild: Tomas Nyberg och Anders Andersson
Brottarnas buss träffades av ett stort föremål på väg hem från en tävling. Men alla klarade sig oskadda. Från vänster Paul Edvinstam, Thom Andersson, Jimmy Persson, Marcus Olsson, Anton Brag, Anders Andersson. På bilden fattas Philip Hässelbom och Fabian Sjåstad Bild: Tomas Nyberg och Anders AnderssonFoto: 

Brottarna i Hököpinge BK hade varit och tävlat i Värnamo på lördagen. När de passerade Åstorp på E4:an smällde det plötsligt till i vindrutan.

- Jag såg något stort och svart komma mot vindrutan och sen bara small det. Det blev fullständigt svart framför mig och jag var tvungen att tvärnita, säger Paul Edvinstam, ledare i klubben och den som körde bilen.

Annons

Paul Edvinstam lyckades få stopp på bussen utan att någon incident inträffade.

- Jag såg inget förutom den vita kantlinjen, det var det enda jag kunde hålla mig till. Vi hade tur som inte åkte av vägen, säger Paul Edvinstam.

Föremålet som träffade vindrutan kastades troligen från en gångbro som går över motorvägen. Exakt vad det var som kastades ner vet inte Paul Edvinstam.

- Jag lutar mer och mer åt att det var ett däck. Det var i alla fall runt, svart och tungt, säger han.

Passagerarna i bilen, en ledare och sex brottarungdomar mellan nio och 17 år, låg och sov när incidenten inträffade. - Pojkarna var jätteduktiga, de äldre tog hand om de yngre på ett mycket fint sätt, omtanken var fantastisk, säger Paul Edvinstam.

Föremålet som träffade vindrutan gjorde att denna blev totaldemolerad, och bilen gick av naturliga skäl inte att köra hem. Paul Edvinstams fru och dotter körde upp i två bilar och hämtade brottarna.

På vägen hem uppsökte Paul Edvinstam sjukhus efter att han känt irritation i ena ögat.

- Förmodligen fick jag splitter i ögat, men det har antagligen ögat själv gjort sig av med, säger Paul Edvinstam.

Några dagar senare mår Paul Edvinstam bra, men är fortfarande lite skakad. - Jag kände inte så mycket precis efter händelsen, men efter ett tag började jag skaka. Det är klart att man funderar på vad som kunde ha hänt, säger han.

Paul Edvinstam är glad och nöjd över hur ungdomarna i bilen tog händelsen. De stirrade inte upp sig utan hjälpte varandra i stället.

Annons

- Det är särskilt roligt när det är ett så stort glapp åldersmässigt, säger Paul Edvinstam.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons