Annons

Föreläsare strömmar till biblioteket

Andreas Lundstedt, Renata Chlumska och Ewa-Gun Westford kommer alla till Trelleborgs bibliotek. Många föreläsningar är inbokade i höst. Först ut är författaren Parvin Ardalan som pratar om sin kamp för att förändra kvinnors villkor i Iran.
Trelleborg • Publicerad 10 september 2013
Trelleborgs bibliotek.
Trelleborgs bibliotek.Foto: 

För tredje året i rad arrangeras biblioteksveckan. Veckan i mitten av oktober har blivit allt populärare och i år finns ett nytt inslag - lunchföredrag. Bland annat kommer Attila Lajos att prata om Raul Wallenberg och Karlo Pesjak om Färöarna.

- Vi kommer att servera smörrebröd under dessa föreläsningar säger bibliotekschef Michael Nordberg.

Annons

Under veckan har en rad olika kvällsföreläsningar bokats in. Först ut är Andreas Lundstedt som pratar om sitt liv som hiv-positiv. Journalisten och författaren Mikael Bergstrand pratar om Indien och Norra Grönbybon Stina Larsson läser högt ur sina böcker Mirakelmannen och Julius von Qulius.

I år sammanfaller inte biblioteksveckan med höstlovet. Därför har man inte inriktat sig på den yngre målgruppen i första hand. Under höstlovet finns det däremot en rad arrangemang för de yngre. Bland annat har man möjlighet att vara biblioteksdetektiv.

I samarbete med ABF arrangerar Trelleborgs bibliotek också KL7-föreläsningarna. Den 18 september startar serien då Parvin Ardalan medverkar. Hon är journalisten och författaren som länge kämpat för att förändra kvinnors villkor i Iran. Klockan 18 börjar föredraget just denna kväll. Ewa-Gun Westford kommer också att föreläsa med utgångspunkt från sin bok "Jag är inte bara polis - jag är människa också”.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons