Före detta trelleborgare visar oljor

Landskap och figurer har flyttat in i Tingshusets foajé med Söderslätts Konstförening. Det är f.d. trelleborgaren Per-Olof Nord som visar oljor och akvareller.
Trelleborg • Publicerad 10 februari 2002
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

Per-Olof Nord var bosatt i Trelleborg på 50-talet och jobbade på Gummifabrikens dekorationsavdelning samtidigt som han gick genom Skånska Målarskolan i Malmö. BILD:CLAES NYBERG En annan trelleborgskonstnär Nils André Malmström var samtida med honom där. Chef på dekorationsavdelningen var vid den tiden Nolle Svensson som numera är välkänd konstnär på Österlen. Per-Olof Nords målningar präglas av en expressionistiskt kraftfull kolorit och ger intryck av rörelse även när motivet är stilla. Han är numera bosatt i Bara och har haft separatutställningar bl a på Galleri Holm i Malmö, Galleri Blanche och galleri Lucidor i Stockholm, Galleri Aveny i Göteborg och Höganäs museum. Han har också deltagit i ett antal samlingsutställningar både inom och utom Sverige.

Thomas Dahlgren thomas.dahlgren@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.