GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Före detta Åhlénshuset sålt till ny ägare – ”Bra för Trelleborg”

Bolaget Hemsö har köpt flera fastigheter som tillhörde konkursade Abitare. Bland annat tidigare Åhlénshuset, McDonalds-fastigheten och Telinska magasinet.
Trelleborg • Publicerad 10 januari 2019 • Uppdaterad 11 januari 2019
Tomma lokaler. Åhlens.
Tomma lokaler. Åhlens.Foto: Tomas Nyberg

Enligt ett pressmeddelande från Hemsö uppgår investeringen till cirka 80 miljoner kronor. Förvärvet sker från Abitares konkursbo.

– Det känns väldigt bra att det är en och samma köpare på alla tre fastigheterna. Både ur samordningssynpunkt och så tror jag att det är bra för Trelleborg med en stor aktör som är beredd att lägga ner resurser, säger konkursförvaltare Ola Sellert.

I köpet ingår Åhlénshuset där de största hyresgästerna i dag är Swedbank, Region Skåne samt H&M – som aldrig hunnit flytta in. Lokalerna där Åhléns tidigare huserade har stått tomma sedan februari 2016. Fastighetsbolaget Abitare gick i konkurs två år senare.

Totalt köper Hemsö tre fastigheter på 5 900 kvadratmeter samt byggrätter på 15 000 kvadratmeter. En av fastigheterna, där det gamla McDonaldshuset finns, såldes redan innan jul men först efter att även affären med Åhlénshuset och Telinska magasinet är klar har man velat offentliggöra den affären.

– Vi är mycket glada över att kunna bidra till Trelleborgs stadsutveckling. Vi ser en stor utvecklingspotential i fastigheterna och kommer nu att påbörja planeringen för området med inriktning på samhällsservice, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö, i pressmeddelandet.

Även kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M) uttalar sig i pressmeddelandet:

– Det är med stor glädje och tillförsikt vi kan konstatera att arbetet med kvarteret Herkules nu kan gå vidare. Abitares konkurs har bromsat utvecklingen i detta Trelleborgs mest centrala kvarter och nu hälsar vi Hemsö varmt välkomna och vi ser fram emot att få vara en del i omdaningen, kommenterar han.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.