Trelleborg

Före detta Åhlénshuset sålt till ny ägare – ”Bra för Trelleborg”

Trelleborg Artikeln publicerades
Tomma lokaler. Åhlens.
Foto: Tomas Nyberg
Tomma lokaler. Åhlens.

Bolaget Hemsö har köpt flera fastigheter som tillhörde konkursade Abitare. Bland annat tidigare Åhlénshuset, McDonalds-fastigheten och Telinska magasinet.

Enligt ett pressmeddelande från Hemsö uppgår investeringen till cirka 80 miljoner kronor. Förvärvet sker från Abitares konkursbo.

– Det känns väldigt bra att det är en och samma köpare på alla tre fastigheterna. Både ur samordningssynpunkt och så tror jag att det är bra för Trelleborg med en stor aktör som är beredd att lägga ner resurser, säger konkursförvaltare Ola Sellert.

I köpet ingår Åhlénshuset där de största hyresgästerna i dag är Swedbank, Region Skåne samt H&M – som aldrig hunnit flytta in. Lokalerna där Åhléns tidigare huserade har stått tomma sedan februari 2016. Fastighetsbolaget Abitare gick i konkurs två år senare.

Totalt köper Hemsö tre fastigheter på 5 900 kvadratmeter samt byggrätter på 15 000 kvadratmeter. En av fastigheterna, där det gamla McDonaldshuset finns, såldes redan innan jul men först efter att även affären med Åhlénshuset och Telinska magasinet är klar har man velat offentliggöra den affären.

– Vi är mycket glada över att kunna bidra till Trelleborgs stadsutveckling. Vi ser en stor utvecklingspotential i fastigheterna och kommer nu att påbörja planeringen för området med inriktning på samhällsservice, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö, i pressmeddelandet.

Även kommunstyrelsens ordförande Mikael Rubin (M) uttalar sig i pressmeddelandet:

– Det är med stor glädje och tillförsikt vi kan konstatera att arbetet med kvarteret Herkules nu kan gå vidare. Abitares konkurs har bromsat utvecklingen i detta Trelleborgs mest centrala kvarter och nu hälsar vi Hemsö varmt välkomna och vi ser fram emot att få vara en del i omdaningen, kommenterar han.

Fakta

Hemsö Fastighets AB

Hemsö är en av landets största privata ägare av samhällsfastigheter vilket innebär att man äger fastigheter som främst brukas av skattefinansierad verksamhet som till exempel äldreboenden, rättsväsende, skolor och sjukvård.

Fastighetsbeståndet består av 353 samhällsfastigheter med ett sammanlagt marknadsvärde på 42,6 miljarder kronor.

Fastigheterna finns i Sverige, Finland och Tyskland.

Hemsö ägs av Tredje AP-fonden till 85 procent och av AB Sagax till 15 procent, direkt och indirekt.

Källa: hemso.se

Visa mer...