Annons

Fördröjd intensivvård har anmälts

Efter att en man i 50-årsåldern har avlidit på akutmottagningen i Trelleborg har chefläkaren gjort en anmälan enligt Lex Maria.
Trelleborg • Publicerad 20 maj 2014
Mannen fördes till akuten i Trelleborg.
Mannen fördes till akuten i Trelleborg.Foto: Anette Sjöstrand

Mannen led sedan tidigare av en svår sjukdom och när han drabbades av ett livshotande tillstånd fördes han i ambulans till Trelleborgs lasarett. Där påbörjades behandling inför överflyttning till akutsjukhuset i Malmö men mannens liv gick inte att rädda. Chefläkaren menar att en direkt transport till Malmö möjligen hade kunnat rädda mannens liv.

– Jag bedömer att det fanns en liten chans att han klarat sig om han kommit till intensivvård direkt, säger chefläkare Catharina Borna inom sjukvårdsdivision Sund.

Annons

Hon menar att det var flera faktorer som gjorde att mannen fördes till Trelleborgs akutmottagning men att det länge varit oklart för ambulanspersonalen vilka fall som kan föras till Trelleborg och vilka som ska direkt till ett akutsjukhus.

– Där man kan förutse intensivvård ska patienten föras direkt till akutsjukhus, menar Catharina Borna.

Fanny Nyberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons