Förbudsskylt upprör hundägare

Upprörda och förvånade hundägare upptäckte i går en ny skylt utanför Stadsparken. Skylten säger att hundar inte längre är välkomna där. Men när TA började nysta i saken upptäcktes att någonting har blivit fel.
Trelleborg • Publicerad 28 september 2013
Eva Renmarker brukar promenera med hunden Ronja i Stadsparken och blev arg när hon såg den nya skylten.
Eva Renmarker brukar promenera med hunden Ronja i Stadsparken och blev arg när hon såg den nya skylten.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Eva Renmarker brukar promenera med hunden Ronja i Stadsparken var och varannan dag. Hon blev arg när hon såg den nya skylten i går eftermiddag.

- Det är inte klokt. Herregud, här ligger fulla människor helt utslagna, ska jag då inte kunna gå igenom här med min hund? Jag kommer gå här ändå men jag undrar vad som kommer hända, säger hon upprört.

TA har tidigare skrivit om fåglar som skadats i misstänkta hundattacker, och Eva Renmarker förstår problemet men menar att en hund i koppel inte utgör något hot.

- Det är koppeltvång här och det är självklart att man ska ha sin hund i koppel. Det är obehagligt med lösa hundar, det är det många som tycker.

En annan arg hundägare är Malin Isgren.

- Tror de verkligen att detta kommer fungera. Sätt upp en skylt med koppeltvång i stället, säger hon och får medhåll av Eva Renmark.

- När jag bad kommunen om en sådan skylt fick jag till svar att det förfular parken, säger hon.

Parkchefen Mark Huisman är först osäker på vad som gäller och hänvisar till kommunens lokala ordningsföreskrifter. Där står klart och tydligt att hundar får vistas i Stadsparken men de får inte gå på gräset under sommartid och ska alltid hållas kopplade.

- Då har det blivit fel skylt, det ska stå att hundar ska hållas kopplade. Då ska vi rätta till det nästa vecka, säger Mark Huisman.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.