Förbandsspelningen en uppfylld pojkdröm

För 31 år sedan stod killarna i popbandet "Flames" på Stadsparkens scen och drömde om att få spela med Slade. Nu blir drömmen sann.
Trelleborg • Publicerad 1 juli 2005

Förband till Slade den 25 augusti blir Alex Urban Band, lett av gitarristen Alex Börjesson. 1974, när fyra 12-13-åringar bildade bandet "Flames" och klädde sig i platåskor, glitter och hatt med speglar på, precis som idolerna i Slade, var Alex mer känd under ett av sina andra namn, Kent.

– Vi körde några Slade-låtar som "Coz i Luv U" och "Everyday", berättar Alex.

– Men vi skrev egna låtar redan i början, även om vi snodde riff från "Smoke on the water", "School's out" och så.

Flames, döpta efter Slade-plattan "In Flame", blev senare "Odd Frenzy". Och blev bättre på att spela, gjorde en hel del spelningar i Trelleborgstrakten och släppte Sladelåtarna.

Men drömmen om att en dag få se Slade live i Trelleborg, den släppte inte.

– Otroligt kul att de kommer, och att få göra den här spelningen, säger Alex, som annars lagt sin artistkarriär på is sedan han drabbats av problem med öronen.

Alex vet inte riktigt hur han kommer att reagera när han får träffa sin ungdoms idoler, backstage i Stadsparken.

– Förr tyckte man nog att det var mer spännande att träffa idoler. Man byggde upp dem på ett podium, de var inte vanliga människor. Men nu tycker jag bara det ska bli roligt.

– En sak skulle jag vilja fråga Dave Hill, och det är vad det var för en gul Gibsongitarr han hade. Jag har aldrig sett en sådan igen.

I bandet med Alex kommer dock ingen av de gamla Flames-kompisarna att vara. Trummisen Per Svensson nöjer sig med att ha bokat Slade till Trelleborg.

I stället kompas Alex av gitarristen Stefan Richter, basisten Cecil Folkesson, trummisen Jörgen Reiman och körsångarna Markus och Malin Nilsson.

Lars Thulin

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.