Annons

Förändringar i TFF:s försvar

Det är förändringar på gång i Trelleborgs FF:s försvar. Klubben har skrivit kontrakt med en amerikansk spelare – och tappar samtidigt en ytterback.
Trelleborg • Publicerad 13 juli 2018
Amerikanen Kofi Sarkodie har skrivit kontrakt med TFF. Här med klubbdirektör Mattias Kronvall.
Amerikanen Kofi Sarkodie har skrivit kontrakt med TFF. Här med klubbdirektör Mattias Kronvall.Foto: Trelleborgs FF

Efter fredagsförmiddagens besked om att Haris Brkic är klar för TFF:s A-lag kom vid lunchtid besked om förändringar i klubbens försvar.

I ett pressmeddelande skriver TFF att man skrivit kontrakt med den amerikanske försvararen Kofi Sarkodie.

Annons

Sarkodie är 27 år gammal och kommer senast från den amerikanska ligan där han spelat 140 matcher. Avtalet sträcker sig över 2019.

– Han är defensivt mer skicklig än offensivt, men definitivt en solid spelare med bra tillslag på båda fötterna. Det är en fin karaktär och en bra kille med bra värderingar och sätt att vara på, det har vi märkt redan efter första dagen och träningen med honom, säger Patrick Winqvist, tränare i Trelleborgs FF.

Tanken är att 27-åringen nu ska konkurrera om högerbacksplatsen där Lasse Nielsen, ursprungligen mittback, har spelat hittills under säsongen.

Samtidigt kommer besked att 24-årige ytterbacken Victor Nilsson lämnar TFF av personliga skäl.

– Victor har varit en uppskattad spelare och lagkamrat och vi kommer att sakna honom i truppen. Vi önskar honom lycka till i framtiden, säger TFF:s klubbdirektör och sportchef Mattias Kronvall i pressmeddelandet.

Victor Nilsson själv vill inte kommentera bakgrunden närmare och säger att han fortfarande har fullt fokus på TFF fram tills efter nästa match. Varefter han ser ut att flytta hem till Kalmar, även om mycket fortfarande är oklart.

– Det är klart det är tråkigt, jag kommer hit och skriver tvåårskontrakt med ett mål att spela i allsvenskan med Trelleborg, men samtidigt så kan man inte styra över allt, säger han.

Louise Cronholm LöfgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons