Annons

Föräldrarlösa söker nya hem

Tre små kattungar, ungefär tre veckor gamla, har mist sin mamma och vill komma till nya hem.
Trelleborg • Publicerad 12 juni 2007
Med en pytteliten nappflaska får Majsan mat och viftar ivrigt med ena tassen i luften samtidigt som hon suger i sig av den goda mjölken.
Med en pytteliten nappflaska får Majsan mat och viftar ivrigt med ena tassen i luften samtidigt som hon suger i sig av den goda mjölken.Foto: 
Susanne Sandberg med lilla föräldralösa Majsan, tre veckor. Bild: Tomas Nyberg
Susanne Sandberg med lilla föräldralösa Majsan, tre veckor. Bild: Tomas NybergFoto: 

- De tre små kissarna kommer från Höllviken, där mina föräldrar hittade dem i sin trädgård, berättar Susanne Sandberg i Trelleborg, som tagit hand om en av de små så länge.

Susanne Sandberg berättar att kattmamman var försvunnen i flera dagar innan hennes föräldrar tog hand om kattungarna.

Annons

- Det hördes också skott där nere i samband med att kattmamman försvann och mina föräldrar misstänker att någon skjutit henne, eftersom hon aldrig kom tillbalka till sina ungar efter det, säger hon.

Två av kattungarna får vård av Susanne Sandbergs föräldrar medan hon själv tar hand om den tredje.

- Det är troligen en liten flicka. Jag kallar henne Majsan.

Att det är en flicka ska man kunna se på teckningen har Susanne Sandberg fått lära sig. - Vi har fått goda råd av en granne som kan det här med katter. Kattungarna verkar vara ungefär tre veckor gamla: Det kan man se på att de ännu inte kan dra in klorna.

Det är mycket jobb med kattungar när de är så här små. De behöver få mat ungefär var tredje timme. Susanne Sandberg har köpt en pytteliten nappflaska som hon matar lilla Majsan med.

- Så här små kattungar måste få massage på magen för att de ska kunna kissa också, berättar hon, medan Majsan förnöjt suger i sig den goda mjölken och börjar spinna lite efteråt.

Från början var kattungarna närmast utsvultna efter att mamman varit försvunnen så länge, men nu har de lugnat sig och äter mer normalt.

Susanne Sandberg efterlyser någon som kan tänka sig att ta hand om en eller flera av de små kattungarna som mist sin mamma.

- Det behöver inte vara direkt nu, säger hon. Men vi har hundar själva och den ena är dräktig och ska få valpar. Jag vet inte hur det går då att ha Majsan i huset också.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons