Annons

Föräldraråd upprört över lokalbrister

Brister i Liljeborgsskolans lokaler och för dåliga toaletter upprör föräldrarådet som skrivit till skolnämnden för att uppmärksamma problemet. Nu lovar skolkontoret att bristerna ska åtgärdas.
Trelleborg • Publicerad 16 april 2003

Men problemet är ingalunda nytt. I ett svar till skolans föräldraråd från Lars Ullmar, utvecklingssamordnare på skolkontoret, står att skolnämnden är väl medveten om problemen. Bland annat finns det brister med högstadieskolans toaletter, något som påtalats av skolledningen vid ett antal skyddsronder. En del elever vill inte använda toaletterna för att de är så slitna. Det är fastighetsförvaltningen som ansvarar för underhållsarbetet vid skolan och skolkontoret har nu fått löfte om att underhållet ska förbättras. - Om det visar sig att vi har missat något så ska vi åtgärda det, säger Gertie Lindberg, fastighetsförvaltningen. Men att toaletterna är väldigt små kan vi inte göra något åt. Föräldrarådet påtalar även att det saknas en handikappanpassad toalett. Men Gertie Lindberg ger besked om att det enbart åtgärdas om det skulle behövas.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons