Annons

Föräldraråd kräver belysning på cykelbana

Ett föräldraråd på Lillevångskolan kräver tryggare cykelväg för barnen mellan Lillevångskolan och Kungahusen. I ett brev till tekniska nämnden hävdar föräldrarna att cykelvägen i dag upplevs som väldigt osäker att vissa föräldrar.
Trelleborg • Publicerad 26 april 2004

"Vägen upplevs som så osäker av ett stort antal föräldrar, att många barn inte tillåts använda den ens på dagtid" skriver föräldrarådet i sitt brev. Cykelvägen saknar belysning och omgärdas av en hög och tät växtlighet som gör sikten obefintlig även vid måttlig skymning, enligt föräldrarnas brev. Stigen är också ett tillhåll för bus och skadegörelse, menar föräldrarna. Enligt föräldrarna finns det ledningar dragna i närheten och en viss förlängning av belysningen skulle vara rimlig, menar föräldrarna. "Vi ser fram emot att detta kan vara åtgärdat i god tid före kommande höstmörker" skriver föräldrarna.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons