Annons

Föräldrar upprörs över dålig städning

Nu reagerar även föräldrarna på Lillevångskolan över den försämrade städningen på skolan. Därför gör de gemensam sak med lärarna på skolan och startar en namninsamling.
Trelleborg • Publicerad 18 mars 2004

Allehanda har i flera artiklar de senaste veckorna berättat om den minskade städningen på Lillevång och Vannhög. Även Granlundaskolan har drabbats av de minskade resurserna vilket bland annat innebär att klassrummen numera endast städas var tredje dag. Ett av föräldraråden på Lillevång tar nu strid för barnens bästa. - Tyvärr finns det inga skyddsombud för barnen men då måste vi föräldrar agera, säger Alf Arnshed, ordförande i ett av skolans tre föräldraråd. När föräldrarådet hade sammanträde i måndags var frågan om städningen i skolan uppe på tapeten. Och föräldrarna är inte nöjda med hur det ser ut. - Det här är ett slag i ansiktet på elever, lärare, lokalvårdare och oss föräldrar, säger Alf Arnshed. Han anser att det är kortsiktigt att spara på städningen eftersom det genererar kostnader längre fram. -Vad gör man med de barn som utvecklar allergier och sjukdomar på grund av detta? Vad kostar det? undrar Alf Arnshed. Föräldrarna på Lillevång vill ha tillbaka den dagliga städningen och ställer sig bakom lärarnas och lokalvårdarnas situation. Alf Arnshed anser att skolpersonalen inte får de resurser som behövs för att göra sitt jobb. På kommunens hemsida står det att läsa att "Trelleborg skall bli en spjutspets inom det svenska skolväsendet 2005". Men Alf Arnshed tycker inte att städningen som den är nu lever upp till visionerna om en spjutspetsskola. - Då tillhör väl också att det ska vara rent och snyggt. Det här är floskler och inget annat. Nu ska föräldrarådet under två veckor samla in namn på protestlistor på skolan. Därefter ska listorna överlämnas till ansvariga inom kommunen. - Det är enda sättet att berätta att vi inte accepterar det här, säger Alf Arnshed.

Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons