Annons

Föräldrar kritiska till större barngrupper

Vänskapens föräldraförening på Ajgeldingerska skolan i Trelleborg motsätter sig de allt större barngrupperna i förskolan.
Trelleborg • Publicerad 28 april 2003

I ett brev till skolnämnden skriver de att utökningen drabbar både barn och personal. De ifrågasätter hur kommunens mål att skapa en spjutspetsskola ska kunna genomföras när barnens bästa inte sätts i första rummet. - Ord kostar inget men det måste finnas handling bakom, säger Ingemar Ekdahl, ordförande i Vänskapens föräldraförening. När budgeten inte gick ihop hade Ajgeldingerska skolan att välja mellan att säga upp personal eller att ta emot fler barn till förskolan. Man valde det sistnämnda. Men nu vill föräldraföreningen att kommunen avsätter mer pengar för att kunna utöka personalstyrkan. - Förskolan har blivit en förvaringsplats och orsaken är bristen på resurser. Personalen gör så gott de kan men de går på knäna, säger Ingemar Ekdahl, som hoppas att skolnämndens ledamöter ska lyssna på föräldrarnas synpunkter. Om de inte lyssnar är föräldraföreningen beredd att gå vidare. - Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att påverka situationen. Det är mycket viktigt för oss att inte fördärva vårt förhållande till politikerna, men vi är inte främmande för att gå vidare på något sätt, säger Ingemar Ekdahl. Han menar att barnen på förskolan far illa som situationen är i dag. - Även om det sägs att de större grupperna är en tillfällig lösning finns det inget som säger att det inte kan bli permanent så småningom, säger Ingemar Ekdahl. Sven Lindkvist (s), ordförande i för- och grundskolenämnden, är ansvarig politiker. - Jag kan inte säga något specifikt om en skola. Men att ha fler anställda i skolan är en målsättning vi kan driva i kommunen som helhet, inte på en enhet, säger Sven Lindkvist.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons