Annons

Föräldraförening oroas för nya E6

Föräldraföreningen vid Bäckaskolan skriver till kommunen och uttrycker sin oro för förslaget att dra in E6 till Trelleborg via Västra Ringvägen.
Trelleborg • Publicerad 10 mars 2005

Det är föräldrar till barn som går på Bäckaskolan och även i många fall på Fågelbäcksskolan som nu skriver och framför sin oro för planerna.

"Vi känner stark oro för våra barns hälsa", skriver de.

Annons

Det handlar bland annat om ökade utsläpp av avgaser och för riskerna med farligt gods på vägen.

Föräldraföreningen anser att det borde vara bättre och mycket säkrare att behålla nuvarande sträckning av E 6. Dessutom anser föreningen att det skulle bli betydligt mindre kostsamt.

Det nya bostadsområdet på Stavstensudde bör i stället anpassas till den befintliga sträckningen i planeringsskedet. Föreningen pekar bland annat på att det går att göra snyggt utformade jordvallar, gångtunnlar och viadukter.

Det är ett bättre alternativ än att förändra den befintliga skolverksamheten, bebyggelsen och övrig infrastruktur längs Västra Ringvägen, menar föreningen i sitt brev.

"Att skapa en säker och trygg skolmiljö för kommunens barn borde vara av högsta prioritet för kommunledningen", skriver föreningen.

Barnens hälsa bör vara med i topp på listan när för- och nackdelar diskuteras, anser föreningen.

Lasse Bryggare

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons