Föräldraförening återuppstår

Bättre skolgård, lugnare matsal och fler parkeringsplatser. Det är några av de saker den nystartade föräldraföreningen vill göra i Anderslöv.
Trelleborg • Publicerad 10 februari 2008
Mindre gnäll och mer engagemang. Det vill den nya föräldraföreningen jobba efter i Anderslöv. Från vänster står: Camilla Cogliati, Joakim Larsson och Jennifer Chambers. Bild: Sofia Bergström
Mindre gnäll och mer engagemang. Det vill den nya föräldraföreningen jobba efter i Anderslöv. Från vänster står: Camilla Cogliati, Joakim Larsson och Jennifer Chambers. Bild: Sofia BergströmFoto: 

Efter flera år i ide har Anderslövs skolas föräldraföreningen vaknat. I dag finns sju aktiva medlemmar som vill hjälpa skolledning och lärare i förskolan och låg- och mellanstadiet. Det finns mycket att förbättra i skolan, anser de. Det största problemet är kanske skolmatsalen.

- Den är dimensionerad för hälften av det elevantal som äter där i dag. Detta gör att elever får äta i omgångar från halv elva på förmiddagen och sedan skynda sig så att de andra ska hinna med. Volymen är också hög där inne, säger Joakim Larsson.

- Det har varit såhär länge. Det känns som att vi kämpar i motvind, säger Jennifer Chambers.

I väntan på en eventuell utbyggnad har föräldrarna försökt att påverka i det lilla. Vilket har gett resultat. Nu är nya "tysta" möbler beställda som förhoppningsvis ska få ner volymen i matsalen.

Skolgården är ett annat projekt. Enligt skolans rektor har underhållet varit bristfällig sedan gården byggdes.

Ett tredje problem är parkeringsfrågan på skolan. Den parkering som finns är för liten och ofta full. På vändplatsen framför skolan kan inte föräldrar parkera eftersom de då hindrar skolbussen.

Föräldrarna är väldigt glada över kontakten med skolledningen. De känner att deras engagemang är välkommet. Nu planerar de ett årsmöte för att locka fler föräldrar till föreningen. Den 3 mars klockan 19 samlas de i skolans matsal. Då är också gästföreläsaren Lisa Kaptein Kvist inbjuden som kommer att prata om kost, träning och hälsa för barn.

- Hur bra skola vi har hänger mycket på oss föräldrar. Är du inte nöjd, gör något! Gnäll inte utan kom med förslag! Det kommer inte lösa sig av sig självt, säger Camilla Cogliati som välkomnar andra att engagera sig.

Sofia Bergström

0410-545 63

sofia.bergstrom@trelleborgsallehanda.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.