Annons

Folkets bilder i fokus

Blixtnedslag över Granlunda, blommande rapsfält och måsar på rad. Det är några av de vinnande bidragen i fototävlingen under Trelleborg till tusen.
Trelleborg • Publicerad 27 juni 2012
Ulf Bingsgård tillsammans med vinnarna Per-Åke Persson, Peter Jönsson, Kerstin Hedgren, Jan Borgström, Sini Ala och Dan Eisengarten. Agata Radzimowska och Lena Boström saknas på bilden.
Ulf Bingsgård tillsammans med vinnarna Per-Åke Persson, Peter Jönsson, Kerstin Hedgren, Jan Borgström, Sini Ala och Dan Eisengarten. Agata Radzimowska och Lena Boström saknas på bilden.Foto: 

På onsdagseftermiddagen bjöds samtliga vinnare i den fototävling, som arrangerades i samband med Trelleborg till tusen, på tårta i rådhuset. En blå tårta prydd med alla de vinnande bidragen. Och det var en nöjd kommunstyrelseordförande som höll i prisutdelningen.

– Det var inte lätt att få fram de vinnande bidragen. Vi har ännu inte kommit fram till exakt hur vi ska använda oss av bidragen. Men det kommer att ske i olika offentliga sammanhang. Vi är väldigt glada att det är vanligt folk som tagit bilderna, säger Ulf Bingsgård (M).

Annons

Totalt skickades 150 bidrag in från ett 40-tal fotografer in till fototävlingen, som pågick från början av maj till och med den 6 juni. Av dessa bidrag skulle juryn ta fram tio vinnande bidrag. Två av fotograferna lyckades dessutom få med två vinnande bilder. När det var dags för prisutdelning kom sex av de åtta pristagarna och fick motta bland annat diplom. En av vinnarna vann även en båtresa.

Det var stor variation på de vinnande bidragen, exempelvis blommande rapsfält, vinterbilder, havsmotiv och bilder från stadsparken.

– Jag var ute när det regnade och såg att det blixtrade och då gick jag ut på balkongen och började fotografera. Jag är nöjd med min bild med blixtnedslaget över Granlunda, säger Peter Jönsson, en av pristagarna.

Madeleine Gripsten
Peter Dontsov
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons