Annons

Födelsedagskalas för företagare

För ett år sedan startade kommunens projekt för att hjälpa nystartade företag. I går firades födelsedagen med tårta och mingel.
Trelleborg • Publicerad 6 februari 2014
Carina Söderberg, till vänster, har startat ett företag som säljer ljudabsorberare med tryck. Till höger står Green rooms projektledare Irena Sibinovic.
Carina Söderberg, till vänster, har startat ett företag som säljer ljudabsorberare med tryck. Till höger står Green rooms projektledare Irena Sibinovic.Foto: Foto: Tomas Nyberg

Green room har varit igång i ett år och har företagare av alla de slag i sitt stall. Just nu är åtta företag med i projektet.

Carina Söderberg har bara varit med i Green room i tre veckor, men menar att mycket har förändras i hennes sätt att arbeta.

Annons

- Det är en enormt stor skillnad på min strategi och min dagsrytm nu. Jag är en erfaren företagare, men jag har alltid varit lite stressad. Här har jag lärt mig att lägga en affärsplan som gör att jag kan klara både jobbet och familjelivet, säger hon.

Toru Bové har flyttat till Trelleborg från Fukushima i Japan. Han jobbar med racing med motorcyklar, och startade sitt företag för en månad sedan. För honom innebär Green room en möjlighet att få ett svenskt kontaktnät.

- Jag är invandrare, pratar inte svenska och ser asiatisk ut. Som en total främling är det väldigt svårt att bara ringa företag och sätta igång, säger han.

Nu hoppas Irena Sibinovic, projektledare för Green room, att projektet ska få möjlighet att växa. Framförallt hoppas hon på nya lokaler där fler företagare kan sitta och jobba på plats. Kommunstyrelsens ordförande Ulf Bingsgård (M) är nöjd med projektet och håller med, men tycker inte att det ska bli för stort.

- Vi har fått så goda resultat så här längt, så självklart fortsätter vi med detta. Men det är bra att vara lite trångbodd, då tvingas företagarna att träffas och prata med varandra.

Caroline Ferngren
Nina Lind
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons