Annons

FMT har kammat hem stororder

Trelleborgsföretaget FMT har gått segrande ur en internationell budgivning och ska leverera 35 passagerarbryggor till storflygplatsen i München. ”Det har stor betydelse för oss”, säger vdn Per Thelander.
Trelleborg • Publicerad 8 november 2012
Flygplatsen i München som har beställt 35 passagerarbryggor av FMT.
Flygplatsen i München som har beställt 35 passagerarbryggor av FMT.Foto: Matthias Schrader

Produktionen av de 35 mobila passagerarbryggorna börjar nästa vår. Leverans är beräknad till 2014 och bryggorna tas i trafik 2015. Per Thelander menar att ordern är värd stora belopp, men vill inte nämna exakta siffror. Den kommer dock inte att föra med sig några nyanställningar.

Enligt Per Thelander är det första gången som FMT får en beställning från flygplatsen i München, och han hoppas på fler i framtiden. Företaget har tidigare levererat till flera stora flygplatser i Tyskland.

Annons

– Jag är ganska övertygad om att detta ger mersmak. Vi fick ordern efter en internationell upphandling där många företag deltog. Att vi vann visar på vår styrka i teknik, kvalitet och pris, säger han.

I övrigt ser marknadsläget stabilt ut för FMT, menar Per Thelander. En av anledningarna till detta är att flygplatser världen över kommer att behöva byta ut sina passagerarbryggor de närmaste åren

– Vi har en god beläggning. Och på flera flygplatser har man bryggor som börjar falla för åldersstrecket. De är 25-30 år gamla och behöver bytas ut, säger Per Thelander.

Madeleine Gripsten
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons