Annons

Flyttat nödhus ska ge plats åt permanenta toaletter

Den offentliga toaletten på Stortorget har flyttats för att ge plats åt en ny permanent toalettbyggnad som snart ska vara på plats. Överklagandet av upphandlingen har försenat hela processen.
Trelleborg • Publicerad 28 juni 2012
Den tillfälliga toalettbyggnaden har tagits bort och grävarbeten utförs just nu för att förbereda för den permanenta byggnaden.
Den tillfälliga toalettbyggnaden har tagits bort och grävarbeten utförs just nu för att förbereda för den permanenta byggnaden.Foto: 

För ett år sedan beslutade Trelleborgs kommun att en toalettbyggnad skulle hyras in för att placera på Stortorget då upphandlingen av en permanent lösning drog ut på tiden. I går var det dags att flytta byggnaden för att förbereda inför den nya.

– Det var över ett och ett halvt år sedan som vi gick ut med upphandling av ny toalett på Stortorget. Det var två leverantörer som är som hund och katt som lämnade anbud. Den ene försökte mota Olle i grind och överklagade upphandlingen för att denne ansåg sig missgynnad, berättar projekteringschef Bengt Lander.

Annons

Leverantören som överklagade fick rätt i förvaltningsdomstolen och kommunen beslutade att göra om upphandlingen. Även denna gång överklagade företaget upphandlingen men då var det kommunen som fick rätt i förvaltningsdomstolen. Företaget överklagade vidare till kammarrätten som tidigare i år beslöt att inte ta upp ärendet.

– Det var trivialiteter det handlade om, säger Bengt Lander.

Först efter kammarrättens beslut kunde kommunen göra en formell beställning av en ny toalettbyggnad som ska innehålla en pissoar, en handikapptoalett med skötbord samt tre vanliga toaletter.

– En av dem ska vara reserverad för torghandlarna, säger Bengt Lander.

Förutom toaletter ska byggnaden vara utrustad så att cyklar och barnvagnar kan pumpas där.

Den nya toalettbyggnaden ska levereras nästa vecka och väntas vara klar att använda efter ytterligare någon vecka.

Toalettbyggnaden som nu tagits bort har kommunen köpt in. Tanken är att den ska användas i generationsparken i Folkets park.

– Där har vi ett bygglov inne men inte fått besked om ännu. Jag tror inte att vi kan börja med den förrän i augusti, säger Bengt Lander.

Madeleine Gripsten
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons