Annons

Flygklubben söker flyttbidrag

Trelleborgs flygklubb söker bidrag från Trelleborgs kommun på 350 000 kronor för hjälp att flytta flygplatsen från den nuvarande platsen i Maglarp till Fredshög.
Trelleborg • Publicerad 15 maj 2002

Av ett brev från klubben till kommunstyrelsen framgår även att klubben vill ha sitt bidrag till arrendet höjt från 20 000 kronor till 30 000 kronor per år. Enligt brevet blir flytten mycket kostsam för flygklubben. Bland annat måste flygklubben sätta upp nya koner och vindstrut, bygga en platta för hangar, klubbstuga och tankanläggning, anlägga ny väg till klubbstugan, flytta klubbstuga och hangar samt tankanläggning, återställa marken på det gamla flygfältet samt betala bygglovskostnader. Arbetena planeras att göras under det första kvartalet 2003. - Stora arbetsinsatser kommer att krävas av medlemmarna, både fysiskt och ekonomiskt, skriver klubben i sitt brev till kommunstyrelsen. Klubben har börjat söka sponsorer, men menar att det krävs ekonomiskt stöd från kommunen för att flytten ska kunna genomföras. Klubben kan tänka sig ett mindre bidrag i kombination med ett räntefritt lån som ett alternativ. Trelleborgs flygklubb har haft sin bas på flygfältet i Maglarp sedan 1966. Nio flygplan finns i dagsläget stationerade på Maglarpsfältet. Arrendekontraktet med den nuvarande markägaren i Maglarp går ut vid årsskiftet 2002/2003. Eftersom markägaren vill utvidga sin golfbana även till marken där flygfältet ligger kommer kontraktet inte att förnyas och klubben flyttar därför till Fredshög.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons