Flygklubben måste landa på Sturup

Trelleborg • Publicerad 18 april 2005

I tre år har medlemmarna på Söderslätts flygklubb kämpat för att slippa åka via tullen på Sturup när de reser mellan Fredshög och Polen. Nu har Regeringsrätten bestämt att inte bevilja klubben något prövningstillstånd. Det innebär att flygklubbens medlemmar får åka via Sturup när de har varit i Polen även i fortsättningen. Beskedet från Regeringsrätten bekymrar dock inte styrelsen nämnvärt.

– Det är bara en fråga om tid innan vi får åka direkt från till exempel Gdansk till Fredshög. Eftersom Polen är nybliven medlem i Europeiska unionen och blev ansluten med nio andra länder 1 maj förra året kommer det dröja ett tag innan tullplikten hävs, säger Richart Bauer, som är vice ordförande i Söderslätts flygklubb.

Samtidigt vill han framhålla att flygklubben haft bra kontakt med både polisen och tullen.

– Vi har blivit bra bemötta. Men vi vill gärna slippa åka via Sturup, men respekterar tullplikten för resor från länder som inte är med i EU och de som nyligen blivit medlemmar så länge den gäller, säger Richart Bauer.

Johan Persson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.