Idag måste Lars-Olof Flink begära utträde ur Moderaterna om han vill fortsätta sitt engagemang för det nybildade Söderslättspartiet. Annars hotas han av uteslutning ur Moderaterna.
Trelleborg • Publicerad 31 mars 2010
Foto: 

TRELLEBORG. – Jag har meddelat Lars-Olof Flink att han har till sista mars på sig att själv begära utträde ur Moderaterna. Det är ju bäst om han gör det själv, eftersom han har varit med i så många år, säger Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg.

Men om Lars-Olof Flink inte självmant vill gå ur Moderaterna menar Ulf Bingsgård att det inte finns någon annan väg än att påbörja en uteslutningsprocess.

– I och med att han sitter som vice ordfröande i ett annat parti är det inte möjligt att vara med i Moderaterna samtidigt, säger Ulf Bingsgård.

Lars-Olof Flink vill ännu inte berätta vad han tänker svara Ulf Bingsgård.

– Det avslöjar jag på torsdag, säger Lars Olof Flink.

Om Lars-Olof Flink går över till att representera Söderslättspartiet på sina poster i kommunen innebär det att alliansen inte längre har utslagsröst i fritidsnämnden, där Lars-Olof Flink är ledamot. Söderslättspartiet har ju deklarerat att man inte tänker ansluta sig till någon allians eller något block. Lars-Olof Flink sitter dessutom som ersättare i kommunstyrelsen och i valberedningen. Han är även folkvald som ledamot i kommunfullmäktige.

Ola Isaksson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.