Annons

Flickornas vagnar stals i trapphuset

– Det är inte roligt, säger Rebecka Åstrand, flickornas mamma. Matilda är särskilt ledsen. Hon förstod att vagnarna var stulna och sade att "vi får gå till polisen så jag får tillbaka min vagn".
Trelleborg • Publicerad 14 november 2006
Frida, till vänster, och Matilda blev av med sina barnvagnar när tjuvar bröt sig in på Hallasvängen natten till måndagen. Mamma Rebecka Åstrand får vänta med att gå ut med sina döttrar till det är klart med försäkringsbolaget Bild: Claes Nyberg
Frida, till vänster, och Matilda blev av med sina barnvagnar när tjuvar bröt sig in på Hallasvängen natten till måndagen. Mamma Rebecka Åstrand får vänta med att gå ut med sina döttrar till det är klart med försäkringsbolaget Bild: Claes NybergFoto: 

De två sittvagnarna stod i trapphuset när någon eller några bröt sig in genom den låsta ytterdörren. De använde så mycket våld att rutan i den andra dörren knäcktes. Innanför ytterdörren, i det upplysta trapphuset, stod de två vagnarna fastlåsta vid varandra.

– Jag trodde aldrig någon skulle ta dem, säger Rebecka Åstrand. Vår hund skällde som besatt vid tretiden på natten och det gjorde grannens också så antagligen var det då de bröt sig in.

Annons

De två vagnarna var nästan helt nya. Tillsammans med åkpåsar och annat som brukar ligga i barnvagnar var det värda omkring 6 000 kronor. Försäkringen gäller, det har Rebecka Åstrand kontrollerat, men det innebär ändå en självrisk på 1 300 kronor.

Lilla Frida är mest upptagen av fotografens arbete men Matilda säger bestämt:

– Jag vill ha tillbaka min vagn.

– Vi har inte råd att köpa nya vagnar för 6 000 kronor, säger Rebecka Åstrand. Vi måste klara ut det med försäkringsbolaget först. Innan dess kan vi inte gå ut med ungarna några längre sträckor.

För omkring två veckor sedan stals tre barnvagnar från en affär i Trelleborg. En man gick in i affären och uppehöll den som arbetade i affären. Samtidigt passade någon eller några på att stjäla tre vagnar ur butiken.

Samma natt som Rebecka Åstrands två vagnar stals så gjordes också inbrott i bostadsrättsföreningens trädgårdscontainer. Men den innehöll bara trädgårdsavfall.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons