Flickkör bjöd på musikalkonsert

S:t Nicolai flickkör bjöd på en resa genom musikalens historia på Församlingshemmet i Trelleborg i går med hjälp av gästartisterna Simon Böös och Thor Ahlgren till Musikalorkesterns ackompanjemang.
Trelleborg • Publicerad 14 februari 2008
Elisabeth Ekberg sjöng When I look at you ur Scarlett Pimpernell till Musikalorkesterns ackompanjemang. Bild: Tomas Nyberg
Elisabeth Ekberg sjöng When I look at you ur Scarlett Pimpernell till Musikalorkesterns ackompanjemang. Bild: Tomas NybergFoto: 

Publiken verkade trivas när de fick njuta av låtar ur musikaler genom tiderna, från Trollkarlen från Oz från 1939 över Singing in the rain och Sound of music fram till Jekyll och Hyde, Scarlett Pimpernell och Mamma Mia.

- S:t Nicolai flickkör består av 17 flickor i åldrarna 15 till 18 år, berättar körledaren Britt-Louise Håkansson.

Kören har funnits i två år och i går fick alla chansen att uppträda som solister.

- Det är inte ofta som alla medlemmar av en kör sjunger solo, menar Britt-Louise Håkansson. Det krävs både mod och vilja för att göra det.

Tillsammans med kören uppträdde även Simon Böös från Trelleborg som sångare i några duetter samt Thor Ahlgren från Malmö som dansade i några nummer, tillsammans med Elisabeth Ekberg från kören, som även stod för danskoreografin.

I flera nummer var hela kören med och dansade, bland annat Summer Nights ur musikalen Grease.

För det musikaliska ackompanjemanget stod Musikalorkestern med Anders Juhlin på piano, Mathias Tofte på bas samt Fredrik Berg på trummor.

För arrangemanget stod Trelleborgs församling.

Lasse Bryggare

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.