Flicka utnyttjad av 40-åring

Flickan i tolvårsåldern blev bjuden på alkohol och poserade framför mannen, en trelleborgare i 40-årsåldern. Han tog bilder med sin kamera och utnyttjade flickan sexuellt. Det hävdar flickan, och nu har kammaråklagare Titti Malmros väckt åtal mot mannen.
Trelleborg • Publicerad 1 november 2010

I stämningsansökan beskriver åklagaren händelseförloppet som utdraget. Att flickan poserat framför kameran och att trelleborgaren smekt flickan på ett sexuellt sätt som kan jämställas med ett samlag och därmed våldtäkt. Ett videoinspelat förhör med flickan kommer att spelas upp under rättegången i Ystads tingsrätt.

Övrig bevisning är vittnesförhör med en kurator och med flickans pappa. Av förhören framgår hur flickan mått efter händelsen och att hon har haft en nära relation till den utpekade trelleborgaren. I bevisningen ingår också de fotografier som trelleborgaren tagit på flickan.

Brottsrubriceringarna i åtalet är våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering.

Den misstänkte 40-åringen är inte en yrkesverksam fotograf.

Anna Thulin
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.