Annons

Flicka skar upp foten på glas i plaskdamm

Fontänten i Östervångsparken är ett populärt tillhåll för barn under varma dagar, men efter att Therese Fridhs dotter skar upp sin fot på en stor glasbit i plaskdammen i söndags växer oron bland föräldrarna.
Trelleborg • Publicerad 10 juli 2013
Plaskdammen i Östervångsparken fick i måndags tömmas för att bli ordentligt rengjord efter att en flicka skadat foten på en glasbit så allvarligt att hon fick åka till akuten.
Plaskdammen i Östervångsparken fick i måndags tömmas för att bli ordentligt rengjord efter att en flicka skadat foten på en glasbit så allvarligt att hon fick åka till akuten.Foto: 

Efter helgens incident är det många som är rädda för att låta sina barn svalka sig i fontänen i parken. Flera av föräldrarna har kontaktat kommunen och rapporterat att de hittat glasbitar i plaskdammen och i måndags eftermiddag stängdes den av för att tömmas, städas och sedan fyllas med vatten igen.

Plaskdammen i Östervångsparken ingår inte i parkavdelningens jourtjänstgöring på helgerna, men enhetschef Anna Lindgren säger att personalen kollar över dammar och fontäner varje vardagsmorgon.

Annons

Inga problem förut

Vad som händer efter deras kontrollrunda kan de dock inte ta ansvar för.

– Vi kan inte stå där och glo, det är på egen risk som föräldrar låter sina barn bada där, säger Anna Lindgren.

Enligt henne har det inte tidigare förekommit några problem med glaskross i plaskdammen i Östervångsparken.

Fler ställen har drabbats

Däremot hittades glasskärvor i den nya hundrastgården i Parken förra veckan, redan innan den hunnit invigas. Även i skaterampen finns det ibland glaskross.

– Det är tråkigt att det är så. Som förälder får man själv kolla att det är okej innan man låter sitt barn leka där, säger Anna Lindgren.

– Jag håller fullständigt med om att man badar på eget bevåg, det är ju en allmän plats. Men om det finns stora glasbitar borde man kanske plocka bort dem även på helgen, säger Therese Fridh.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons