Annons

Flicka dog i hjärnhinneinflammation

Den 13-åriga flicka från Trelleborg som dog för två veckor sedan på en infektionsavdelning på MAS i Malmö avled på grund av epidemisk hjärnhinneinflammation.
Trelleborg • Publicerad 7 februari 2003

Flickan avled kort efter att hon insjuknat. - Det är väldigt sällsynt att någon i Sverige avlider som har epidemisk hjärnhinneinflammation, vilket även kallas meningokocker. Epidemier där bakterien eller viruset sprids snabbt är det oftast tal om i andra delar av världen när det gäller hjärnhinneinflammation, till exempel i Sahara i Afrika, säger Kristina Persson, smittskyddsläkare på MAS. Epidemisk hjärnhinneinflammation är detsamma som den bakteriella hjärnhinneinflammation. Enligt Smittsskyddsinstitutet dör i genomsnitt fem procent av dem som drabbats av inflammationen. Kristina Persson menar att risken är liten att flera skulle få en likartad hjärnhinneinflammation i Skåne genom en epidemi: - Det är sällan som någon dör här i Skåne och i övriga Sverige av just hjärnhinneinflammation. Förra året insjuknade sju personer i hjärhinneinflammation i Skåne, en av dessa dog, säger hon.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons