Annons

Flera tips om bedragare efter inslag i Efterlyst

Trelleborg • Publicerad 18 december 2004

I augusti förra året hyrde ett par en lägenhet på Malörtsvägen. Där förmedlade de semesterlägenheter i Spanien och Thailand till intet ont anande resenärer som läst om verksamheten i annonser i tidningar och på Internet.

I något fall åkte resenärerna hela vägen till Spanien innan de upptäckte att de blivit lurade, de utlovade och betalade lägenheterna existerade inte i verkligheten.

Annons

I andra fall anade de som bokat och betalat lägenheterna oråd innan de åkte och började då undersöka saken. Men då var det för sent. Paret hade lämnat lägenheten i Trelleborg och dessutom tömt det konto dit resenärerna betalat för lägenheterna.

Paret misstänks för sammanlagt elva fall av bedrägeri och de ska ha lurat till sig 75000 kronor på de falska lägenheterna.

Trots att polisen vet vilka de båda bedragarna är, en 20-årig kvinna och en 50-årig man, så har de ännu lyckats gripa dem. Efter att de lämnade lägenheten i Trelleborg åkte de troligtvis utomlands. Men enligt polisens uppgifter så ska de ha återvänt till Sverige igen i somras. Kvinnan ska dessutom ha fött ett barn i Sverige i augusti i år. Fallet utreds av kriminalinspektör Hans R Bengtsson på Trelleborgspolisen. Han har nu tagit hjälp av tv-programmet Efterlyst för att få tag i paret. I torsdags kväll sändes ett inslag om bedrägerierna och resultatet blev, enligt tv3:s uppgifter, elva tips.

– Vi har ingen pejl på var de är. Vi vet att kvinnan fött ett barn i Sverige i augusti. De adresser där paret är skrivna stämmer inte, säger Hans R Bengtsson.

Mannen är skriven på en adress i Uddevalla men sågs i somras i Stockholm.Han har barn boendes i Skåne. Polisen tror därför att han kan finnas någonstans inom dessa områden. Han är tidigare dömd för bedrägerier både i Sverige och i andra länder.

Jenny Isaksson

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons