Annons

Flera stölder från brevbärare

Potentiellt viktig post är på drift, sedan flera fall av brevstölder rapporterats av brevbärare i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 27 februari 2019
Postnords brevbärare har de senaste dagarna rapporterat flera brevstölder.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Det första fallet inträffade i måndags vid tiotiden, då Postnords brevbärare befann sig på Svenstorpsgatan i centrala Trelleborg. När brevbäraren för ett ögonblick lämnade sin cykel obevakad utanför ett hus var någon framme och stal en packe brev. Det rör sig om en sortering av ”stora brev” som skulle ha delats ut i centrala Trelleborg.

Under onsdagen kom så flera brevbärare tillbaka till postkontoret och rapporterade att saker försvunnit under rundan.

Annons

– Några av dem noterade att de saknade försändelser som de visste att de hade haft med sig ut, berättar Emma Steen, Postnords distributionsområdeschef för Trelleborg och Malmö.

– Det här är jättetråkigt, och vi gör nu allt vi kan för att samla in uppgifter som vi kan lämna vidare till polisen. Och alltid när vi märker att det sker stölder så signalerar vi till hela personalen att vara extra observant.

Exakt hur många brev som stulits – eller vilka adressaterna var – vet inte Postnord i nuläget. Så vitt polisen vet finns det än så länge inga vittnen till stölderna.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons