Flera rån i Vellinge på kort tid

Under lite drygt en vecka har det varit flera polisanmälda rån i Vellinge. Men polisen misstänker inget samband mellan rånen.
Vellinge • Publicerad 12 augusti 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det verkar vara helt skilda händelser. Det är nog mest otur att det varit så pass många liknande händelser i Vellinge på senare tid, säger förundersökningsledare Magnus Nilsson vid polisen.

Den 4 augusti blev en man av med 2 000 kronor i kontanter och ett ID-kort någonstans i närheten av Rosengången i Vellinge. Polisanmälan innehåller väldigt få detaljer om hur brottet gått till, men det rubriceras som rån.

Den 5 augusti gick en man med ett pistolliknande föremål in en butik i centrala Vellinge och sa att det var ett rån. Personalen kunde få ut mannen ur butiken, innan polisen kom till platsen.

– Vi håller just nu på att samla in videomaterial från butiken, för att sen kunna gå vidare med utredningen, säger Magnus Nilsson.

Den 8 augusti rånades tre tonårspojkar, också i centrala Vellinge. Tre misstänkta gärningsmän ska ha stannat vid tonåringarna med en bil, och sedan tvingat till sig kläder, mobiltelefoner och andra värdesaker.

– Två av de tre misstänkta sitter anhållna i Ystad just nu, och häktningsförhandling ska hållas under måndagen. Sedan kommer vi börja med den utredningen på riktigt, säger Magnus Nilsson.

Den 9 augusti tillkallades polis till Falsterbovägen i Vellinge, där en man ska ha blivit misshandlad av tre gärningsmän. I samband med misshandeln ska gärningsmännen ha tagit en jacka, ett kreditkort och busskort från mannen.

– De inblandade i den här utredningen verkar känna varandra sedan tidigare, det kan finnas en skuldsituation, säger Magnus Nilsson.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.