Annons

Flera rån i Trelleborg

Fjortonåringarna tvingades ner på knä och deras huvuden täcktes med jackor för att de inte skulle se. Därefter rånades de på sina mobiltelefoner.
Trelleborg • Publicerad 20 september 2009

Trelleborg. Förutom pojkarna uppger fler personer att de har rånats i Trelleborg i helgen.

Det första rånet inträffade natten mellan fredag och lördag i centrum. En nittonårig man överfölls av två unga män. Han blev av med både sin mobiltelefon och plånbok. Dessutom skadade han sina tänder i samband med överfallet.

Annons

Sent i lördags kväll var två fjortonåriga pojkar på väg hem när de stötte ihop med tre ungdomar på Sankt Gertruds väg. I förhör har pojkarna sagt att rånarna tog tag i deras nackar, tryckte ner dem på knä och täckte deras ansikten med jackor för att de inte skulle se något. Fjortonåringarna tvingades också lämna ifrån sig sina mobiltelefoner.

Flera timmar senare, kvart över ett på söndagsnatten, var en kvinna och man, 21 respektive 20 år, på väg hem från en fest. På Glasbruksgatan dök två killar upp som tog kvinnans väska och sprang därifrån. Mannen tog upp jakten, berättar han i förhör. Rånarna vände då om och sparkade honom så hårt i magen att han tappade luften. Männen försvann med kvinnans väska som bland annat innehöll id-kort och bankkort.

Ann Gäre
Ann Gäre och Hanna Younes
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons