Annons

Flera personer utsatta för hackning och utpressning

Polisen utreder just nu flera anmälningar om utpressning, där okända gärningsmän begär tusentals kronor i internetvalutan Bitcoin. Om de inte får pengarna hotar de med att publicera video som ska ha spelats in genom de drabbade personernas webbkameror.
Söderslätt • Publicerad 30 juli 2018
Genrebild.
Genrebild.Foto: Gustav Sjöholm/TT

Tre olika personer, två bosatta i Trelleborg och en bosatt i Vellinge, har polisanmält utpressningar som gått till på liknande sätt.

Personerna har fått mejl från okända personer, som hotar att skicka ut video på de hotade personerna när de tittar på porr. Videon ska ha spelats in genom de drabbades egna webbkameror.

Annons

I hotmejlen har även de drabbades lösenord, eller delar av deras lösenord, funnits med.

I två av fallen kräver de misstänkta gärningsmännen 10 000 dollar i den digitala valutan Bitcoin. I det tredje fallet kräver de också 10 000 dollar, men det framgår inte i valutan om det ska levereras i Bitcoin eller inte.

Mejlen ska ha kommit mellan torsdag och fredag förra veckan.

Sebastian MårtenssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons