Annons

Fräck kupp i hamnen – flera lastbilar utsatta för stöld

Under natten till lördagen drabbades ett flertal lastbilar av att någon skar upp kapellen och plockade till sig gods. I flera fall var det kläder och skor som stals.
Trelleborg • Publicerad 11 november 2019
Trelleborgs hamn.
Trelleborgs hamn.Foto: Jenny Isaksson

Minst fem lastbilar drabbades under samma natt i Trelleborgs hamn. Vid 03.30 på lördagsmorgonen upptäckte en förare att någon hade skurit sönder kapellet. I lasten fanns kartonger med Red Bull men inget uppges ha stulits. Den drabbade lastbilen tillhörde ett polskt företag.

Samtidigt upptäcktes att flera andra lastbilar också drabbats samma natt, samtliga tillhörande polska företag. Stölderna ska ha inträffat när chaufförerna låg och sov.

Annons

En polispatrull var i hamnen tidigt på lördagsmorgonen för att ta upp anmälningar och säkra eventuella spår.

I ett fall ska en hel pall med kläder till ett okänt värde ha stulits från en trailer och i ett annat fall handlade det om en okänd mängd kläder och skor som plockats ur kartonger som även de har skurits upp.

I en av anmälningarna uppges att det totalt handlade om ett tiotal drabbade lastbilar, men under måndagsmorgonen fanns bara fem fall som godkända polisanmälningar.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons