Annons

Flera ingripanden av polishundar

På en dryg vecka har hundarna inom polisområde Södra Skåne stått för fyra lyckade insatser. Två misstänkta tjuvar, en misstänkt rattfyllerist och en man som misstänks för att filma genom folks fönster har gripits.
Trelleborg • Publicerad 19 april 2002

Natten mellan söndag och måndag i förra veckan kallades en polispatrull till en källarlokal där ett inbrott skett. Hunden följde ett spår 700 till 800 meter fram till en fastighet. Efter en stund kom två personer ut och den ene kunde bindas till inbrottet. Natten efter vad det dags igen, denna gång på Kraaksgatan i Trelleborg. Vid femtiden på morgonen upptäckte en husägare att någon var i hans förråd. Den okände personen blev rädd och flydde. Husägaren ringde polisen som skickade en hundpatrull. Hunden spårade den flyende några hundra meter på gatorna i området innan hunden hittade honom i ett buskage tillsammans med stulna grejor. Vid halv niotiden på onsdagskvällen hittades en tom Saab på en skolgård i Vellinge. Ägaren är känd för att videofilma in genom folks fönster. Polishunden tog upp ett spår vid bilen och följde det omkring 700 meter. Där hittades videofilmaren i ett buskage. Polisen har kontrollerat hans videofilm och fått misstankarna bekräftade. Senare på natten var det dags igen. I Höllviken hade en misstänkt rattfyllerist backat ner en bensinautomat och sedan flytt. En polispatrull kallades ut och hittade spår vid bilen. Efter en kilometers spår hittades personen i ett buskage.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons