Annons

Flera hundra konstnärer på väg till Trelleborg

Nästa år arrangeras den regionala UKM-festivalen i Trelleborg. Trelleborgs kommun ska tillsammans med Region Skåne stå för evenemanget dit flera hundra unga konstnärer, skådespelare och musiker från hela Skåne väntas komma.
Trelleborg • Publicerad 14 juni 2006
Bandet Intoxicated med sångaren Martin Grönberg och gitarristen Andrée Jönsson, representerade Trelleborg i UKM:s regionfestival i Åstorp 2005. Nästa år går regionfestivalen i Trelleborg. BILD: TOMAS NYBERG
Bandet Intoxicated med sångaren Martin Grönberg och gitarristen Andrée Jönsson, representerade Trelleborg i UKM:s regionfestival i Åstorp 2005. Nästa år går regionfestivalen i Trelleborg. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

– Det är ett jättestort projekt, säger Jörgen Flink, kulturchef i Trelleborgs kommun.

Kulturförvaltningen och ungdomsenheten har under tre år arrangerat den lokala varianten av UKM, Ung Kultur Möts.

Annons

Till UKM kommer ungdomar som sysslar med kultur och har något att visa upp, till exempel musik, konst eller teater.

Från den lokala festivalen plockas några bidrag ut och representerar Trelleborg i den regionala varianten av festivalen. Det finns också en nationell och en nordisk UKM-festival. Det är alltså den regionala som kommunen nu ska stå som värd för. Den 12-13 maj 2007 pågår festivalen i parken i Trelleborg, och innan dess blir det också ett lokalt UKM-arrangemang den 10 mars.

– Den lokala festivalen är också stor. Skillnaden att organisera den regionala är främst inkvartering och logistik. Scener, ljud- och ljusteknik har vi redan, säger Jörgen Flink.

Precis som med den lokala festivalen kräver arrangemanget en hel del ideell hjälp från ungdomar.

– Det kommer att behövas hårt arbete och stort engagemang från många, säger Jörgen Flink.

Andreas Mårtensson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons