Annons

Flera hotell fullbokade inför Falsterbo horse show

För den som försöker hitta ett rum i Trelleborg inför Falsterbo horse show blir det inte lätt.
– Vissa bokade redan ett år i förväg i samband med att de åkte härifrån förra året, säger Anna Ramsby på fullbokade Systrar & Bönor Bed and Breakfast.
Trelleborg • Publicerad 2 juli 2011
Foto: 

Förutom hästtävlingarna bidrar både Kim Larsens konsert och helgens kattutställning till att många rum är fullbokade redan i helgen. Och nästa vecka har varken hotell Horizont eller Systrar & Bönor Bed and Breakfast några lediga rum. Horizont har 35 rum, medan Systrar & Bönor har sex rum, eller totalt 18 bäddar.

– Den veckan är det alltid fullbokat, det är så när det händer något i stan. Någon enstaka dag finns det kanske ett eller två lediga rum, men det kan också ändras. Det är inget att göra, när det är fullt så är det fullt, säger Daniel Schiano på hotell Horizont.

Annons

Enligt honom stannar de flesta tre till fyra nätter, och sedan kommer nya gäster och stannar lika länge.

Anna Ramsby berättar att Falsterboveckan är en av de veckor som först blir fullbokade även om det ibland blir fullt andra veckor under sommaren.

– Folk ringer hela tiden nu, man försöker skicka dem vidare till bokningssidor på nätet eller till turistbyrån. Och det finns ju andra som behöver rum också, såsom affärsfolk som inte ska till Falsterbo, säger hon.

Sandra Jeppsson på Trelleborgs turistbyrå får många frågor om var man ska vända sig för att få ett rum. Hon söker i ett bokningssystem som visar att de närmaste lediga rummen nästa vecka finns i Skurup eller Malmö.

– Men alla boenden syns inte i systemet, så det kan gå att få tag i andra rum, säger Sandra Jeppsson.

På City hotel är det ännu inte helt fullbokat men man räknar med att det snart är det. Dessutom väntas många drop in-gäster. På Night stop hotell finns det också fortfarande rum kvar.

– Vi har inte haft samma rusch som tidigare år men de sista dagarna i Falsterbo är det mer fullt. Och nu i helgen går många rum eftersom Kim Larsen ska spela, säger Lena Borg på Night stop hotell.

För att vara säker på att få ett rum bör man alltså vara ute i god tid.

– I april, maj börjar det bli bokat. Vet man att man ska på Falsterbo är det bäst att boka då, säger Daniel Schiano.

Louise Löfgren
Mia Sandgren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons