Annons

Flera gator får 30-gräns

Tekniska nämnden i Trelleborg beslöt på sitt sammanträde i onsdags att införa 30-gräns vid korsningen Engelbrektsgatan/Östra Ringvägen. Även på Fagerängen blir nu 30 högsta tillåtna hastighet, tidigare har 30 endast varit rekommenderad hastighet där.
Trelleborg • Publicerad 8 maj 2003

Från början var det meningen att det skulle bli en rondell i korsningen, men efter sparkrav har planerna ändrats. - Vi har förändrat korsningens utseende och sänker nu även hastigheten kring korsningen, säger Lennart Lindsjö, teknisk chef i Trelleborg. 30-gränsen ska gälla på gatan från Köpingeskolan och den angränsande parallellgatan samt över korsningen en bit ner på Östra Ringvägen. Dessutom på Engelbrektsgatan från i jämnhöjd med posten fram till en bit förbi infarten till Fagerängen. Också på hela Fagerängsområdet blir 30 högsta tillåtna hastighet efter tekniska nämndens beslut.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons