Annons

Flera fall av skimning i Trelleborg

Polisen i Trelleborg råder nu allmänheten att vara uppmärksam när man tar ut pengar ur uttagsautomater. Flera fall av misstänkt skimning upptäcktes under förra veckan.
Trelleborg • Publicerad 12 november 2006
Polisinspektören Jonas Larsson råder allmänheten att ha koll på hur uttagsautomaterna ser ut så att man inte får sitt konto plundrat.BILD: CLAES NYBERG
Polisinspektören Jonas Larsson råder allmänheten att ha koll på hur uttagsautomaterna ser ut så att man inte får sitt konto plundrat.BILD: CLAES NYBERGFoto: 
Bankautomat skimmad på Glädjebacksgatan Bild: Claes Nyberg
Bankautomat skimmad på Glädjebacksgatan Bild: Claes NybergFoto: 

Under söndagseftermiddagen slog polisen larm om ett misstänkt skimningsförsök i en uttagsautomat på Glädjebacksgatan.

– Här har man med stor sannolikhet varit i gång och skimmat, säger polisinspektör Jonas Larsson.

Annons

Tre konformade skruvar som ska sitta där bankkortet stoppas in har skruvats eller slagits bort. Där sätter enligt polisen bedragarna sedan en kortläsare för att komma åt information på bakkortet. Med en liten kamera monterad vid uttagsautomaten kommer simmarna sedan över kortkoden och får på så vis tillgång till bankkontot. Bedragarna väntar en bit ifrån tills de fått vad de vill ha, sedan monterar de ner sin utrustning för att fortsätta till en annan automat.

– Det går fort att tömma ett konto på pengar. Därför är det viktigt att veta hur det här ser ut, säger Jonas Larsson. Om någon misstänker att en uttagsautomat utsatts för skimning råder Jonas Larsson att ta kontakt med polisen eller Securitas och att sedan se till att ingen använder automaten tills den stängs av.

Enligt Jonas Larsson rapporterades det om två liknande tillgrepp på uttagsautomater under förra veckan. Än så länge finns inga uppgifter om att människor fått sina konton tömda. Polisen råder nu allmänheten i Trelleborg att vara uppmärksam både när man tar ut pengar men även på vad som händer på de egna bankkontona.

– Folk som varit här och tagit ut pengar ska hålla koll på kontot. Man ska kontakta banken och fråga vad man ska göra, säger Jonas Larsson.

Magnus Aspegren

0410-545 31

magnus.aspegren@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons