Annons

Flera brutala personrån senaste tiden – klockor stöldgodset

Under lördagskvällen rånades ett par i sitt hem i Ljunghusen. Den senaste tiden har flera liknande brott ägt rum, där dyra märkesklockor varit en gemensam nämnare.
Ljunghusen/Skåne • Publicerad 7 december 2023
Polisen arbetade i bostadsområdet i Ljunghusen under kvällen då ett par blivit rånade i sitt hem.
Polisen arbetade i bostadsområdet i Ljunghusen under kvällen då ett par blivit rånade i sitt hem.Foto: Mikael Nilsson

Det var klockan 20.34 på lördagskvällen som polis och ambulans larmades till en bostad i Ljunghusen. Där ska en kvinna och en man, båda i 50-årsåldern, ha blivit rånade.

Flera maskerade gärningspersoner uppges ha deltagit i rånet och tvingat till sig bland annat klockor. En av de inblandade ska ha varit beväpnad med ett pistolliknande föremål.

Annons

Brottet rubriceras som grovt rån och såväl teknisk undersökning av bostaden som förhör med de drabbade och vittnen har genomförts, liksom dörrknackning i området. Ännu har ingen misstänkt gripits.

Det här är ett av flera rån med liknande tillvägagångssätt som har ägt rum den senaste tiden. Bland annat ska en man på Kulladal ha blivit överfallen utanför sin villa och rånad på sin klocka, en Rolex. Liksom i Ljunghusen ska det ha rört sig om flera maskerade gärningspersoner, rapporterar Sydsvenskan.

Och så sent som under natten till torsdagen blev en man bunden i ett garage i Limhamns sjöstad. Han ska enligt Sydsvenskans uppgifter ha blivit misshandlad och rånad – på en Rolex.

Till tidningen säger Malmöpolisens presstalesperson, Nils Norling, att man jobbar aktivt i de aktuella utredningarna och att man misstänker att det kan röra sig om samma konstellation av rånare.

– Vi tittar väldigt noggrant på hur utförandet av brotten gått till. Vid rån är det väldigt viktigt. På så vis söker vi samband även med andra fall i regionen och hela landet, säger han.

Enligt Sydsvenskan har offren vid tidigare rånöverfall i bostäder ofta blivit kartlagda, bland annat via sociala medier. I vissa fall har de utsatta visat upp dyra klockor och statusprylar.

– Vi vill inte gå in på några närmare detaljer om de aktuella rånen. Men självklart är dyra klockor väldigt stöldbegärliga vid stölder och rån. Det inte orimligt att flera konstellationer ägnar sig åt det här samtidigt, säger Nils Norling till tidningen.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons