Annons

Flera bränder på kort tid

Torsdagen innan branden på Strandbaden brann det i sporthallen vid Tångvallaskolan i Skanör. I maj utbröt utbröt fyra bränder i Höllviken inom loppet av en timme.
Trelleborg • Publicerad 1 juni 2006

Polisen vill varken bekräfta eller dementera något samband mellan de tidigare bränderna och branden på Strandbaden.

En person anmälde i förra veckan till polisen att ett gäng killar befunnit sig utanför sporthallen vid Tångvallaskolan.

Annons

Anmälaren tyckte att de betedde sig konstigt, begav sig till platsen varpå ungdomarna snabbt avvek.

– Anmälaren upptäckte sedan en brand, eller rökutveckling, vid sporthallen men lyckades släcka den på egen hand. Händelsen är inget som egentligen sticker ut, säger polisens utredare Ann-Christine Sjöbäck.

En lördag tidigare i maj utbröt fyra bränder i Höllviken inom loppet av en timme. Strax innan elva kom det första larmet. Då brann det i en badhytt på Badvägen. Några minuter senare åkte räddningstjänsten på nästa brand i en friliggande gård vid en villa på Skogsviksvägen. Innan tolv gick larmet igen. Då brann det i ett gammalt soprum på Klockarevägen. Det sista larmet, strax efter tolv, handlade återigen om en badhytt som börjat brinna på Badvägen. Räddningstjänstens insatschef sa då att badhyttsbränderna troligen var anlagda.

Enligt Ann-Christin Sjöbäck är det inte omöjligt att det finns ett samband mellan branden på Strandbaden och de tidigare bränderna i Höllviken.

– Givitvis är det något som vi undersöker. Vi har varit på plats på alla de tidigare bränderna och jämför protokoll. Men än så länge finns ingen gemensam nämnare. En del av de tidigare bränderna har dessutom en naturlig förklaring. Vi kan inte säga att det finns ett samband innan vi hittar något som knyter i hop bränderna, säger hon.

Branden på Skogsviksvägen exempelvis orsakades av att någon lagt en engångsgrill i soporna. Omständigheterna bakom branden på Klockarevägen är dock underliga, enligt Sjöbäck. Brandorsaken på Strandbaden är fortfarande inte fastställd. Förhör har hållits med personer som iakttagits i området. Det finns inget som talar för eller emot mordbrand. Inget talar heller för att elinstallationer i samband med nyrenoveringen skulle vara orsaken till branden, enligt Ann-Christin Sjöbäck.

– Vi kan bara konstatera att branden har börjat i den nyrenoverade delen av byggnaden, säger hon.

Jessica Bloem Pettersson

0410-545 31

jessica.bloem.pettersson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons