Flera bråk under lussevakan

Luciafirandet blev småstökigt i Trelleborg, där en våldsam, berusad person fick omhändertas vid ett slagsmål utanför ett diskotek och en annan ställde till bråk på en bensinmack.
Trelleborg • Publicerad 13 december 2003

Strax efter klockan två i natt, då diskoteket i centrala Trelleborg stängde, uppstod flera bråk utanför dess entré. En av gästerna, en 19-årig man, började enligt polisens beskrivning hota ordningsvakterna. En anländ polispatrull grep den stökige gästen, vars våldsamma uppträdande resulterade i att han nu misstänks för hot och våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd mot polis. Även sedan ett flertal polispatruller anlänt till diskot vid Hamngatan fortsatte bråken, enligt polisens rapport. En stund senare, vid tretiden natten till lördagen, började en berusad man bråka med några kunder vid en bensinmack på Hesekillegatan. När polisen anlände hade dock bråkstaken avvikit. Under luciakvällen gjorde Trelleborgspolisen annars bara ett omhändertagande för fylleri. Det gällde en 19-årig yngling som hittades sovande utanför en butik på Österbrogatan, strax före midnatt. När patrullen försökte samtala med 19-åringen blev han våldsam, och polismännen såg sig tvungna att sätta handbojor på honom. Därefter transporterades 19-åringen till Malmö för tillnyktring i en cell.

Lars Thulin lars.thulin@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.