Annons

Flera bostadsinbrott under helgen

Under helgen som gick har polisen fått anmälningar om flera inbrott i bostäder i Trelleborgs och Vellinge kommun. I ett av fallen stals även två bilar som stod parkerade i anslutning till bostaden.
Trelleborg/Höllviken • Publicerad 16 september 2019
Arrangerad bild på inbrott.
Arrangerad bild på inbrott.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Ett av inbrotten, på Fiskarevägen i Höllviken, upptäcktes vid 13-tiden på lördagen. Enligt anmälan hade de boende varit bortresta sedan torsdagen. Gärningspersonerna hade tagit sig in i villan genom att bryta upp ett fönster.

Bland det som uppges ha stulits fanns champagne, klockor och väskor till ett okänt värde. Dessutom var två firmabilar som stått parkerade utanför bostaden borta. En av dessa hittades senare i Vellinge och togs i beslag av polisen.

Annons

Någon gång på natten mellan fredagen och lördagen tog sig någon in i en bostad på Tallstigen i Skanör. Även i det här fallet har ett fönster brutits upp. Det är oklart vad som stulits.

Strax efter klockan 21 på lördagskvällen larmades polisen till ett fullbordat inbrott i en villa på Västra Lindviksvägen i Höllviken. Två datorer till ett okänt värde stals vid inbrottet. Precis som vid de andra inbrotten var ett fönster uppbrutet.

I Trelleborg var det en villa på Östra Stranden som drabbades någon gång mellan klockan 17 på lördagskvällen och 9.30 på söndagsmorgonen. En altandörr var uppbruten och det fanns brytmärken på två fönster till ett förråd. Här hade dessutom en ruta slagits sönder.

Det är oklart vad som stulits men tjuven, eller tjuvarna, hade försökt bryta upp ett kassaskåp men misslyckats. Händelsen rubriceras som grov stöld.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons