Annons

Flera bilar vandaliserade i natt

Minst sju bilar har vandaliserats på en parkering till bostadsrättsföreningen Asargård på Bryggaregatan natten till onsdagen.
Trelleborg • Publicerad 17 april 2013
Foto: 
Foto: 

Andrzej Rybak som bor i föreningen vaknade omkring klockan två på natten av flera kraftiga smällar. Han fattade genast misstanke och gick ut på parkeringen där han upptäckte att hans egen bil fått bland annat bakrutan sönderslagen. Det var mörkt på platsen och han kunde varken se eller höra några gärningsmän.

- Jag tror de gömde sig bakom planket när jag kom. Det var helt mörkt här och jag såg bara att min bil plus en annan hade blivit sönderslagna. Jag ringde polisen med en gång och de var här på tio minuter, berättar han, märkbart tagen av händelsen.

Annons

När morgonen kom upptäcktes att ytterligare minst fem bilar blivit utsatta för skadegörelse. Flera av dem har fått tanklocken bortslitna och tunga föremål har kastats på vindrutorna. I nuläget är det oklart om någonting stulits från bilarna.

- Jag är överraskad att de vågar göra detta. Polisen måste sätta in hårdare tag. Jag blir så förbannad, det är ofattbart och oacceptabelt, forsätter Andrzej Rybak.

När TA är på plats på onsdagsmorgonen är poliser där för att ta upp anmälan och tekniker är på väg för att förhoppningsvis kunna säkra spår. I nuläget finns inga misstänkta.

Ordförande i föreningen Asargård, Jerry Larsson, är upprörd över händelsen.

- Det händer ofta att bilar blir vandaliserade här. Nu måste vi komma till rätta med detta, det är meningen att detta ska vara ett tryggt boende. Vi ska sätta upp fler lampor, men det åker upp en kamera också. Länsstyrelsen får säga vad de vill om att det skulle vara integritetskränkande -det ger helt fel signaler att skydda brottslingar i stället för de som drabbas, säger han.

Securitas är de som står för bevakningen av föreningens parkering och förhoppningen är nu att de ska göra tätare kontroller under nattetid.

Bosse Andersson på polisen i Trelleborg tycker att beteendet är beklämmande.

- Folk som gör sådant här förstår inte vidden av sitt handlande. Det kostar massor av pengar både för den enskilde drabbade men också för försäkringsbolagen. Men det finns små lösningar som kan göra att man kommer tillrätta med det. Bättre belysning kan vara en sak, säger han.

Martin Falkenby
Lina Campbell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons