Annons

Fler tidningar och tidskrifter på biblioteket

Biblioteket har fått tillbaka de pengar som "frös inne" eftersom man inte hann utnyttja dem i fjor. Nu har biblioteket satsat på att erbjuda fler tidningar och tidskrifter.
Trelleborg • Publicerad 22 maj 2010
Biblioteket satsar på att erbjuda fler tidningar och tidskrifter.
Biblioteket satsar på att erbjuda fler tidningar och tidskrifter.Foto: 

Prenumerationer på 14 dagstidningar och 26 tidskrifter samt en del nya vuxenböcker till samtliga bibliotek och bokbussen. Det är vad biblioteket nu har kunnat beställa tack vare tillskottet på 100 000 kronor. Pengarna har öronmärkts av kulturnämnden för att första hand användas till just tidningar och tidskrifter.

– Det är sådana som vi vet är efterfrågade och som kompletterar böckerna, säger bibliotekschefen Bodil Jörgensen Schylit som är glad för att biblioteket återigen kan erbjuda ett något bredare utbud av tidningar och tidskrifter.

Annons

Samtidigt hoppas hon att biblioteket kommer att kunna beställa fler titlar efterhand. Utbudet är fortfarande inte så brett som det var innan man i fjor beslutade att säga upp i princip samtliga prenumerationer.

– 100 000 kronor är inte så mycket men det är ett välkommet tillskott, säger Bodil Jörgensen Schylit.

De 100 000 kronorna fick kulturnämnden som ett tilläggsanslag av kommunfullmäktige precis innan årsskiftet.

– Vi fick pengarna den 29 december så vi hann inte använda dem, berättar Bodil Jörgensen Schylit.

Därför begärde kulturnämnden att de skulle föras över till årets budget. Detta tog fyra månader att hantera. Pengarna innebär ett tillskott till de 400 000 kronor som enligt budgeten ska användas till bibliotekets inköp i år.

Ett tiotal privatpersoner har sedan tidskriftsprenumerationerna sades upp gjort donationer till biblioteket.

– Antingen kommer de hit och sätter tidningarna efter att de själva läst dem eller så har de beställt en prenumeration direkt hit, säger Bodil Jörgensen Schylit.

Johan Silfversten Bergman
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons