Annons

Fler skyttar överklagar förbud

Trelleborgs sportskytteklubb överklagar förbudet att skjuta på Maglarps skyttecentrum helger och kvällar om inte bullret sänks. Tidigare har Trelleborgs jaktskytteklubb och Trelleborgs pistolskytteklubb överklagat.
Trelleborg • Publicerad 28 maj 2011
Foto: Tomas Nyberg

Sportskytteklubben passar också på att söka dispens för att fortsätta med skyttet på måndagskvällar.

Enligt klubben ligger bullernivån under 65 decibel och därför tänker klubben fortsätta med sitt skytte på kvällarna fram till 20.30

Annons

Klubben skriver i sin ansökan om dispens att tävlingsdagarna redan är inplanerade och inte går att ändra med kort varsel.

I sitt överklagande menar föreningen att kommunens framförhållning varit för dålig. Beslutet om att bullernivåerna måste ned, om skytte på kvällar och helger ska få fortsätta, kommer när säsongen redan är i full gång för klubbarna, hävdar sportskytteklubben.

Klubben anser också att verksamheten med korthållsskytte inte borde beröras eftersom det vid tidigare mätningar visat sig att bullernivån ligger under 65 decibel.

Klubben pekar även på att det finns underlag och planering för hur bullret från skyttecentrumet kan sänkas till nivåer under gränsvärdena.

I sitt överklagande ifrågasätter sportskytteklubben kommunens agerande att tillåta utbyggnaden av villor så nära skjutbanan. Klubben menar att det inte finns någon annan plats i kommunen dit skyttecentrumet kan flytta.

I dag finns det nio föreningar som använder Maglarps skyttecentrum, med tillsammans 900 medlemmar, påpekar klubben i sitt överklagande.

Martin Strandberg
Lasse Brygare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons